Beschrijving

(deze tekst is ook te gebruiken om aan leerlingen uit te delen)

Je komt als bezoeker binnen in een van de vijf levensechte panorama’s die samen een goed beeld geven van het Waddenkustgebied. Je kunt hier vanaf een dijk het landschap overzien en er in rond gaan dwalen.

Een gids wacht je op en vertelt wat de bedoeling is van de zoektocht in deze mooie omgeving en welke mogelijkheden of moeilijkheden er zijn om 45 filmpjes over de verschillende onderwerpen te bekijken.

Sommige filmpjes kun je direct vinden en starten door bijvoorbeeld op een dier, dat je ziet rondzwemmen, te klikken. Vaak moet je veel meer moeite doen: voorwerpen verzamelen of vinden, een volgorde uitzoeken, een puzzel oplossen! Dat stelt je voor problemen die je moet zien op te lossen voordat je verder kunt….

Om niet te verdwalen krijg je een instrument (PDA) mee waarop wordt bijgehouden welke onderdelen jij kunt bezoeken en welke inmiddels zijn bezocht.

Let op: deze gegevens worden niet bewaard! Je moet dus een print van de PDA-overzichten maken voordat je de computer afsluit. Je weet dan waar je gebleven bent!

Als je onderweg nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten over een onderwerp dan kun je naar de bibliotheekomgeving gaan. Daar vind je allerlei passende informatie die al voor jou is uitgezocht!

Veel plezier en tot ziens op het Wad!